Geloof in jezelf

Geloof in jezelf is eerst jezelf leren kennen, wat je bent, wie je bent, waarom, wat is de reden van je zijn, is het éénmalig of is het een reeks van levens.

 

Als het éénmalig is wat is dan het doel van het leven dat je leid, zo rijk mogelijk worden, zoveel mogelijk uit het leven halen, alles IK gericht, zoveel mogelijk presteren met als doel alleen jezelf?

Stel deze vraag maar eerst eens aan jezelf, is dat wat ik wens, is dat mijn doel, is dat mijn reden van zijn?

 

Geloof je, voel je maar begrijp je niet en geloof je dat er na dit leven meer is, er meer zal zijn wat is dan het doel van dit leven wat je nu leid?

 

Als je denkt dat je voor het éérst en het enige geboren en opgegroeid bent en alleen maar geloof in jezelf hebt en geen geloof meer hebt in de regering of leiders van het land en denkt dat jij het beter kan, hoe kan het dan dat jij het leven leid wat je nu leid en geen leider of staatshoofd van een land bent?

Het antwoord kan eenvoudig zijn, je geloofd in jezelf, je vertrouwt in jezelf maar meer ook niet. Want als je voorbestemd was om geboren te worden als staatshoofd of als leider dan had dat wel gebeurd en had je de kennis en wetenschap wel tot je gekregen.

Stel nu nog maar eens een vraag aan jezelf waarom is dat niet zo? Kan je daar zelf antwoord op geven, ik niet!

Probeer te lezen en te begrijpen wat dit tweede punt inhoud, ik wens je hier veel sterkte en begrip mee en ik hoop dat aan het eind hiervan je dezelfde vragen nogmaals aan jezelf kan stellen, je zult zien er zullen er steeds meer komen.

 

Geloof je dat je leven nu een doel heeft en niet eindigt na dit leven, maar een onderdeel is van iets wat groter, machtiger en voor ons ongrijpbaar is maar je geloofd niet in een kerk, moskee, tempel of synagoge, maar je geloofd dat je leven nu een doel heeft voor straks.

 

Ook twist en strijd tussen geloven zijn niet bevorderlijk voor jouw eigen geloof en begrip waarom, we zijn toch allemaal mensen en we geloven toch? Waarom dan geen respect en naaste liefde zonder geweld maar met woorden en daden, waarom is geloof zo complex maar toch zo mooi? Is het daarom dat je niet geloofd in een huis van geloof, een huis van gebed en een huis van naaste liefde, dat prediken ze toch? Maar toch je geloofd in een hoger doel, je gelooft in meer dan alleen dit leven, dat na dit leven het niet eindigt maar er meer is, maar wat? Wat is er meer, komen we terug, zijn we al eens terug gekomen, hoe zit het in elkaar, het leven nu is toch niet doelloos maar moet toch enige nut hebben? Het antwoord is ja er is meer, maar is dat zo makkelijk uit te leggen, wat er hierna komt en wat is het doel en wat is het nut van het leven nu? (hier komen we straks op terug in "Zelf bewustwording")

Maar ook zij die wel geloven, geloof mee hebben gekregen van huis uit, geloven in een huis van gebed waar liefde en dankbaarheid, tolerantie, naaste liefde en respect naar elkaar toe wordt verkondigd of wordt gepredikt. De twijfel die toeslaat bij het zien van al het geweld, onrust en de respectloosheid naar elkaar toe is dat dan niet verwarrend naar je geloof toe wat je van huis uit hebt meegekregen. Ja, dan ga je twijfelen aan

uitvoering en juistheid van dat wat je geloofd maar je blijft geloven en vertrouwen hebben, echter het wordt jouw manier het wordt jullie manier van uitvoering van je geloof en ja, dan geloof je in jezelf je geloofd in de reden van je bestaan, de reden van je zijn. Ga ook jij dan jezelf de vraag stellen wat is het doel van mijn geloof, wat zegt mijn geloof en hoe belijd ik mijn geloof, vraag dan ook aan jezelf hoe oprecht en eerlijk ben ik zelf? Is het niet zo dat alle geloven geen uitzondering daar gelaten niet hem aanbidden die Almachtig is en is het niet zo dat de geschriften die dit voort schrijven niet allemaal hetzelfde verkondigen of vermelden? Pak alle geschriften of heilige rollen, leg ze op elkaar en ze versmelten, uiteindelijk zullen alle heilige geschriften tot één boek komen, één boek van geloof met respect waaruit ieder zijn geloof en vertrouwen in de Almachtige kan halen.

Ga bij jezelf te rade wat geloof ik wat weet ik hoe goed ken je jezelf, hoe goed begrijp jezelf? Besef dat het geloven in een Almachtige, helderheid, licht, warmte en genegenheid moet voort brengen en geen geweld, haat, moord en doodslag.

Copyright 2008 Barbara Cornelissen & Niels Dol