Zelf bewustwording

Zelf bewustwording wat is dat eigenlijk, je bent bewust dat je leeft, wat je doet, dat je eet, drinkt, slaapt en waakt en noem alle dingen maar op die normaal zijn in je leven maar ben je ook bewust bezig met jezelf, je innerlijke rust, zelf kan je dat door middel van eigen kracht rust geven, koesteren, beminnen en ontspannen. Bewust worden van jezelf begint met luisteren naar je lichaam, je lichaam is per slot van rekening dat waar je alle bezigheden mee moet uitvoeren maar ook is het de drager van je geest en ziel. Om het lichaam te koesteren zal je kunnen proberen het lichaam te ontspannen d.m.v. muziek luister er naar, laat het tot je komen en niet tot je geworpen worden in luidheid. Zij die helaas gehinderd zijn door het niet kunnen horen, aanschouw dan schoonheid in beeld en zij die niet kunnen zien zullen luisteren ja ook die mensen zijn onder ons en op punten van hun gebrek sterker ontwikkeld door ander overgebleven zintuigen.

a

Ontspan je door je te begeven in de natuur, het horen, zien of voelen van water, wind, aarde, bloemen en plant schoonheid en de dieren natuurlijk. Klaar je gedachten en ontspan jezelf, ontspan je lichaam op momenten dat het mogelijk is concentreer je op schoonheid haal dat wat mooi is je gedachten binnen en concentreer je daarop, adem rustig ontspan je ledematen dan zal ook warmte en ongekende gevoelens over je komen sommige van emoties andere van warmte en liefde en soms van rust zonder iets. Probeer bewust te zijn van je lichaam hoe reageert je lichaam op deze ontspanning op deze rust, schroom niet voel maar eens hoe je lichaam er op reageert probeer de reacties van het lichaam te begrijpen en probeer de warmte en emotie of blijheid te begrijpen probeer je gedachten te neutraliseren. Soms kan je dat doen op een ouderwetse manier, meditatie noemen ze dat probeer het maar op jouw manier op de momenten dat het jou uit komt ook door geloof kan je jezelf ontspannen, ontspan je en stel een vraag aan hem waar je in geloofd en luister dan en voel dan, doe het niet te geforceerd probeer lichaam en gedachten ontspannen te houden dit zijn zomaar enige voorbeelden om je zelf, zelfbewust te laten worden, bewustwording van je diepere ik, bewustwording van je gevoel, ziel en geest,

ziel en geest zullen lichaam en gedachten dan vullen met rust en je zal meer open staan voor dat wat wij allemaal kunnen ontvangen, sturingen naar het onbekende gevoel, de onverwachte handelingen, bewustwording van grotere krachten en vanuit de gene zijde die je na staan.

 

Het klink allemaal zo simpel het is allemaal zo makkelijk geschreven maar besef dat hier wel wat tijd voor nodig is en die tijd moet je nemen, die tijd moet je jezelf gunnen en dan kan je zeggen ik ben zelf bewuster geworden ik weet, ik besef wie en wat ik ben, niet alleen van lichaam maar ook vanuit je ziel en geest weet je dan wie je bent en wat je bent en dan sta je open en geloof je dat er meer is. Voor bewustwording en uitleg hierover staan wij en zijn wij bereid jou daarmee te helpen via lezingen of via bewustwording trainingen.